logo
Skriv ut

SPA & Hälsoresa till Tervis Pärnu Estland med flyg 7 dagar

Hälsoanläggningen Tervis har erbjudit professionella behandlingar sedan 70-talet och är Estlands största SPA. Tervis byggdes som statligt rekreationshem för bönderna. De bodde här ett par veckor om året med korta dagliga behandlingar, hälsosam mat och avkoppling. Idag är Tervis en privatiserad 3-stjärnig anläggning där behandlingsformen kvarstår men i modern stil. Hotellet består av 3 renoverade hotelldelar på totalt 494 bäddar samt behandlingsanläggning, restaurang, barer, kulturcentrum, skönhetssalonger och butiker. Tervis har ett härligt läge ca.10 minuters promenad både till Pärnus finkorniga sandstrand och centrum/gamla stan. På kulturcentret anordnas det högklassig underhållning flera gånger i veckan med konserter och dans. Tervis har en uppskattad badanläggning med pooler samt 5 olika bastu.

Dagsprogram

Dag 1
Flyg med Flynordica från Stockholm, Arlanda till Tallinn 14.40-16.50. Väl i Tallinn träffar Ni Tervis svensktalande guide och buss som kör Er till hotellet i Pärnu. Restid ca.2 timmar. Vid ankomsten till vårt hotellet inkvarterar oss i våra moderna hotellrum och avslutar dagen med en middag a la carterestaurangen KUU.
Dag 2-6
Vi  njuter av vår vistelse på Tervis. Vi börjar med en enkel läkarkonsultation innan det är dags för tidsbokning av behandlingarna. I vårt paket ingår helpension.
Dag 7
Efter frukost är det dags att lämna Tervis för denna gång. Vi åker åter med bussen till flygplatsen och är där i god tid innan flyget avgår kl.13.30. landar på Arlanda lokal tid kl.13,45

Läkarkonsultation

På samtliga våra resor börjar vi med ett enklare läkarbesök på svenska som innefattar en kontroll av blodtryck, hjärta & lungor. Läkaren rekommenderar dig ett lämpligt behandlingsprogram under de kommande dagarna. De har med framgång använt flera behandlingar för att förbättra sina kunders hälsa mot bl.a. kroniska sjukdomar, inflammationer och allergier. De erbjuder även ett rikligt utbud av olika wellness-behandlingar som hjälper dig att bekämpa stress, ger avkoppling för kroppen och piggar upp själen.

 

 

Behandlingar som ingår

Klassisk massage 23 min Traditionell och välkänd massage som ges både med eller utan oljor. Ört-pärlbad Varmt sötvattenbad med temperatur 36-38 grader med växtkoncentrat eller havssalt kombinerat med pärlebadseffekt. Masserande vattenstrålar. Charcot/stråldusch Massage med stark vattenstråle som riktas mot stående person med tryck 2-3 atm. Hälsodusch Rekommenderas vid trötthet, stress och sömnlöshet. Massage på vattenmassagesäng Behandlingen erbjuder nästan alla fördelar av värmeterapi, vattenmassage och klassisk massage. Liggande på vattensängen kommer du inte i direkt kontakt med vatten, kroppen får stabilt stöd samtidigt som den nästan känns viktlös. Paraffin-ozokeritbehandling Lokal värmebehandling som används för avslappning av muskler, t.e.x före massage eller vid kroniska led– och muskelbesvär. Virvelbad för fötter Speciellt utformat fotbad med vattenstrålar som har masserande effekt. Förbättrar blodcirkulationen.
Gyttjeterapi Varm gyttja som bildats i Estlands havsvikar och sjöar läggs i ett 2-3 cm lager på kroppen. Behandlingen pågår ca.15-20 minuter inlindad i plastfilm, lakan och filt. Saltterapi I en bekväm fåtölj sitter du i saltkammaren och andas in saltaresol. Underlättar andningen och slem i lugnrören. Ljusterapi Erkänd behandlingsmetod för lindring av vinter-depression och vårtrötthet. 30 minuter. Fysioterapi För bättring av blodtillförsel och lymfcirkulation samt för smärtlindring erbjuds ultraljudstearpi, elektroterapi och magnetterapi.
Majsen-massage för händer Massage för händer med uppvärmd majsenamjöl. Paraffinmask för händer Paraffininpackning stimulerar blodcirkulationen samt återfuktar och ger näring till huden. Torr hud blir mjukare och återfår sin lyster. Vattengymnastik Uppiggande och uppfriskande för både gammal som ung. Vattentemperatur 28-30 grader. 30 minuter. Energigivande gruppträning. Sjukgymnastik. Ringträning i styrketräningssal

Extrabehandlingar

Tervis skönhetssalong heter HELMI och ligger under Relaxavdelningen på Tervis. Här erbjuds ett stort utbud av ansikts- och kroppsbehandlingar i samarbete med den franska professionella kosmetikserien Guinot. Förutom det befintliga ekologiska märket Equavie erbjuder de Fleurs produkter för kropps- och ansiktsbehandlingar, som har hämtat inspiration från blomsterrikedomen i naturen och från blommor med välkända läkande egenskaper. I salongen erbjuds även frisörtjänster, i samarbete med det amerikanska varumärket Aloxxi. Även uppskattade manikyr- och pedikyrtjänster finns här. Läs mer om behandlingarna på www.spatervis.ee/loogastus_ravisv/skonhetssalong_helmi

Många av våra resenärer besöker optiker och tandläkare m.m i Pärnu. Priserna är lägre än i Sverige och kvalitén på tjänsterna är likvärdiga. Dessa besök måste förbokas, kontakta oss för mer information.

Måltider

I resans pris ingår helpension = frukost, lunch och middag varje dag. (fr.o.m 1/3 2019 ingår halvpension) Måltiderna serveras i bufféform i den stora matsalen i hus I. Maten är Estnisk kostriktig husmanskost. Den kan uppfattas som annorlunda jämfört med svenska köket med mindre kryddning och många grytor i olika konstellationer. Lite kryddor i beredskap på bordet brukar alltid vara bra att ha.
Frukost 07.00-10.00: Gryta, omelett, korv och köttbullar. Ägg, varma bönor, fiskprodukter, pastejer, färsk sallad, frukt, ost, yoghurt, filmjölk, samt utbud av olika brödprodukter. Kaffe, te, mjölk och juicer.
Lunch 12.30-15.00: Soppa, 3 varmrätter (fisk, kött, vegetariskt) varma grönsaker, färskt salladsbord och olika utbud av brödprodukter. Mjölk, vatten, juicer, samt efterrätt.
Middag 17.00-19.00: 3 varmrätter (Fisk, kött, vegetarisk) varma grönsaker, färskt salladsbord och utbud av olika brödprodukter. Mjölk, vatten, kaffe, te. Efterrättskaka och glass.

Rumstyper mot tillägg

Standardrum Rökfria enkel- och dubbelrum i hus I eller II med TV, telefon, kylskåp, WC & dusch. Balkong. Separata sängar. Dubbelsäng på förfrågan vid bokning. WIFI.
Standard Svit Rökfri svit i hus I eller II med vardagsrum med soffgrupp samt ett sovrum med dubbelsäng. Balkong. WC & dusch. Telefon, kylskåp & TV, morgonrock. WIFI.
Superiorrum Rökfria enkel- och dubbelrum i hus III med TV, telefon, minibar, WC & dusch. Morgonrockar, tofflor, hårtork och kassaskåp. Balkong. Separata sängar. WIFI. Dubbelsäng på förfrågan vid bokning
Superior Svit Rökfri svit i hus I, II & III med ett allrum med soffgrupp och ett sovrum med dubbelsäng. Balkong. WC, dusch & bastu. Telefon, TV, minibar, morgonrock, hårtork, värdeskåp. WIFI.

Bra att veta

Betalning
Efter bokningen erhåller Ni resebevis med inbetalningskort. Kontrollera att uppgifterna på resebeviset stämmer överens med din bokning samt att namnet har korrekt stavning enligt Ert pass. Anmälningsavgift 1.500:-/person + ev. försäkring. Slutbetalning 30 dagar före avresa.

Pass/Internationellt ID-kort
Medtag giltigt pass eller internationellt ID-kort. Detta erhålls på www.polisen.se eller på telefon 114 14. För icke nordiska medborgare krävs ev. visum – kontakta Estniska ambassaden i Stockholm tel. 08-54512280 eller www.estemb.se för information.
EU-kort och reseförsäkring
Det är alltid bra att vara försäkrad. Försäkringskassans obligatoriska EU-sjukförsäkringskort beställes gratis på www.forsakringskassan.se eller tel. 0771-524524. Angående reseförsäkring/avbeställningsskydd hänvisar vi till ditt eget hemförsäkringsbolag.

Kostnad per person för avbokning vid erlagd anmälningsavgift
– Tidigare än 30 dagar före avresa: 1.500:-
– 30-15 dagar före avresa: 2.000:-
– 14-2 dagar före avresa: 3.000:-
– Mindre än 48 tim före avresan 100% av resans pris

Resegaranti
Hallens Buss AB 556250-2590 innehar enligt kammarkollegiet lagstadgad resegaranti. För resan gäller allmänna resevillkor för sällskapsresor.