logo
Skriv ut

Smaka på Polen

Polen är berömt för sina mattraditioner. Oavsett om det är goda bakverk, polska korvar eller typiska pierogi, så smakar allt himmelskt gott. Sen ska vi inte glömma den fantastiska ölen och snapsarna… Låt dig överraskas av hur smakfullt Polen kan vara.

 • Dag 1

  Efter en rast vid Kalmar Rasta kommer vi fram till Verköterminalen i Karlskrona. Här går vi ombord på Stena Lines färja som kl. 21.00 avgår mot Polen. Ombord finns det möjlighet att avnjuta en smaklig måltid i någon av restaurangerna samt tid att botanisera i taxfreebutiken eller besöka den härliga SPA-anläggningen.

 • Dag 2

  Efter sjöfrukost anländer vi till Gdynia kl. 09.00. Vår svensktalande guide möter upp oss och vi påbörjar vår heldagstur. Vi börjar med strandhugg i Gdynia- Orłowo. Vi tar en promenad på stranden och promenadbryggan och beundrar utsikten mot naturreservatet Kępa Redłowska. Har vi tur träffar vi fiskare vid deras små båtar som ger oss möjlighet att köpa rökt fisk. Vi tar därefter kafferast på ett traditionellt polskt kafé/bageri i Gdańsk där vi avnjuter en kopp kaffe och en polsk säsongbakelse. Passa på att handla lokala bakverk och gott polskt bröd! Vi fortsätter smakresan till den gamla saluhallen i Gdańsk med sitt rika utbud av matvaror och andra produkter (missa inte att köpa hem de berömda polska korvarna). Efter saluhallen är det dags för polsk lunch som vi äter på ett restaurangbryggeri i Gamla stan i Gdansk, i kombination med ölprovning. Till lunch serveras alltså tre olika sorters öl och bryggmästaren passar på att berätta om sina hemligheter och visa produktionen för alla intresserade. Vårt sista stopp för dagen är karamellkokeriet Ciuciu. Här får vi visning, provsmakning och möjlighet att handla nygjorda karameller. Vi reser tillbaka till färjan dit vi kommer ca kl. 18.00.
  Åter på färjan kanske det behövs lite vila i hytten eller varför inte avnjuta en SPA-behandling? Under kvällen finns möjlighet för den som önskar att äta en prisvärd buffé inkl. dryck i fartygets restaurang. Kl. 19.30 avgår färjan åter mot Karlskrona.
  Vår

 • Dag 3

  Vi intar en god sjöfrukost innan vi kl. 07.00 ankommer Karlskrona. Vi sätter oss åter i bussen och färdas norrut. Med en rast utmed vägen kommer vi hem till Västervik ca kl. 12.30.