logo

Slutsåld

Skriv ut

Magiska Madeira

Madeira - den underbara, gröna och blomstrande ön, belägen i Atlanten, 60 mil utanför Afrikas kust. Ön tillhör Portugal och har ett behagligt klimat året runt som påminner om den svenska sommaren. Att vandra längs med de berömda levadorna, flera hundra år gamla bevattningskanaler, erbjuder
enastående naturupplevelser. Det är inte bara naturen som är speciell på ön, Madeira är även välkänd för sin gästfrihet. Förutsättningarna för en upplevelsefylld och njutningsrik semester är helt enkelt utmärkta på Madeira.

Dag 1

Bussen tar oss till Arlanda. Vi checkar in och flyget går via Lissabon innan vi landar i Funchal. Här väntar en transferbuss som kör till vårt 4-stjärniga hotell Muthu Raga Madeira Hotel, nu får vi våra rum innan middagen serveras på hotellet.

Dag 2

Efter frukost tar vi en gemensam stadsvandring med lokalguide i huvudstaden Funchal, som omges av berg och breder ut sig på de gröna sluttningarna ner mot havet. I den gamla och fina stadskärnan finns vackra parker, gågator, torg och kakeldekorerade byggnader. Lagom till lunch skiljs vi åt och eftermiddagen är fri för egna påhitt, t.ex. ett bad i den påkostade poolanläggningen Lido med havsvatten eller ett besök i saluhallen. Middag på hotellet.

Dag 3

Madeiras storslagna natur och den överdådiga blomsterprakten gör utflykten till den botaniska trädgården på ön till en upplevelse utöver det vanliga. Att färdas genom Madeiras landskap är i
sig en upplevelse där hortensior och bougainvillea blommar utmed vägrenen året om och julstjärnorna växer som buskar. Vi börjar dagen med att åka till Pico dos Barcelos där vyn över Funchal, havet
och naturen är storslagen. Färden går genom pinje- och eukalyptusskog mot utsiktspunkten Eira do Serrado, 1095 m.ö.h. Här kan vi blicka ut över Curral das Freiras (Nunnornas dal) där bl.a.
körsbärsträd växer, och som med sin vulkankrater anses vara Madeiras hjärta. Vi kör vidare mot den botaniska trädgården som med sina 2 000 arter av blommor i alla regnbågens färger är en fantastisk
upplevelse. Middag på hotellet.

Dag 4

En utflyktsdag i naturen – runt det vackra östra Madeira! Vi beger oss upp på Pico do Ariero, Madeiras näst högsta topp på 1810 m.ö.h. Här är vyerna mäktiga över bergen och de gröna dalarna. Från ett stopp vid en levada promenerar vi ut till utsiktspunkten Balcoes och åker sedan ner mot byn Faial för gemensam lunch. Efteråt besöker vi Santana och de berömda halmhusen för att sedan fortsätta till utsiktsplatsen Portela där vi har en underbar utsikt över öns östra sida. Vi besöker även öns näst största stad, Machico, innan vi kommer tillbaka till hotellet. Middag på hotellet.

Dag 5

Dagen är fri för att njuta av den sköna temperaturen och kanske ett bad i poolen. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6

Idag åker vi runt det gröna västra Madeira. Vår dag börjar med ett besök i den pittoreska fiskebyn Câmara do Lobos där man fiskar svärdfisk, espada. Vi åker vidare till havsklippan Cabo Girão med sina 580 m lodräta stup rätt ner i havet. Därefter följer vi kusten fram till Ribeira Brava för att där ta av norrut mot São Vicente för gemensam lunch. Vi fortsätter sedan utmed den dramatiska vackra nordvästkusten fram till Porto Moniz med sina berömda havsbassänger. Under eftermiddagen går färden till högplatån Paúl da Serra som ligger 1500 m.ö.h. På denna höjd bjuder Madeira på ett magiskt landskap! Middag på vårt hotell.

Dag 7

Att vandra längs det gamla bevattningssystemet, levadorna, på Madeira är en speciell och härlig upplevelse. Vandringen är relativt lätt och vi går ca 6 km i lugn takt (ca 2,5 tim.) som erbjuder vackra naturupplevelser i det gröna landskapet och fina vyer över hav och land. För den som inte vill göra denna vandring är dagen fri för egna strövtåg. Under vår sista kväll tillsammans äter vi avskedsmiddag
på en av Funchals genuina restauranger. Vi bjuds på en specialitet från inlandet, espetada, ett meterlångt grillspett som tillagas över öppen eld och serveras hängande från taket eller i särskilda ställningar som placeras ut på borden. Dessutom bjuds vi på sång och dansunderhållning.

Dag 8

På förmiddagen har ni lite tid att upptäcka Madeira på egenhand innan vi tar oss till flygplatsen. Hemresa flyget tar oss via Lissabon till Köpenhamn Kastrup. Här väntar vår buss för vidare färd hem till Småland.