logo
Skriv ut

Klaipeda

Litauen - ett oupptäckt grannland helt annorlunda från de övriga baltiska länderna. Här finns Östersjöns vitaste stränder, Europas högsta sanddyner, närproducerad mat och öl samt plånboksvänlig shopping. Vi erbjuder en avkopplande kryssning på 3 dagar med DFDS från Karlshamn till Klaipeda. Vi har två nätter ombord samt en heldag i land med lokalguide som ger oss ett smakprov på detta intressanta land.

 • Måndag

  Efter en rast i Växjötrakten med kaffe och smörgås kommer vi till Karlshamn ca kl. 17.00. Vi inkvarterar oss i bekväma hytter och kl. 19.00 lämnar vi kaj. Vi avnjuter en 2-rätters middag tillsammans som kan avslutas med en prisvärd drink i baren. Ombord finns en liten butik där man kan handla parfym, godis och alkoholhaltiga drycker till sjöpriser.

 • Tisdag

  Missa inte sjöfrukosten. Vår första anblick av Litauen blir Kuriska näsets vackra kritvita sandstränder utanför hamnstaden Klaipeda, dit vi anländer kl. 09.00 lokal tid. Vår svensk- talande lokalguide stiger ombord bussen och idag upplever vi Klaipedas vackra kullerstensgator, kantade av pittoreska korsvirkeshus och vackra tegelfasader. Andra världskriget lämnade stora spår i Klaipedas stadsbild som idag är återuppbyggd med vackra
  parker med statyer, konst och fontäner. Turen fortsätter ett par mil norr om Klaipeda, där vi besöker Litauens sommarparadis Palanga – en turistort med härliga stränder och en gigantisk pir som sträcker sig långt ut i havet. Till lunch avnjuter vi Litauens nationalrätt Cepelinai, som påminner om våra kroppkakor. Sist i tur besöker vi Klaipedas största shoppinggalleria Akropolis, likt Mall of America utan motsvarighet i Sverige. Här blandas allehanda modeaffärer, livsmedels- affärer, detaljaffärer med stor isrink, bowling, restauranger och caféer. Under kvällen kommer vi till vår färja och seglar åter mot Karlshamn kl. 21.00.

 • Onsdag

  Vi njuter av sjöfrukosten. Kl. 09.00 ankommer vi Karlshamn där vår buss tar oss hemåt. Med en rast utmed vägen kommer vi till Västervik ca kl. 14.00.