logo
Skriv ut

Helsingborgsspecialen

Succéresan som vi nu kör för 23:e året i rad. En utmärkt kombination av semester och trevligt boende till ett förmånligt pris. Den som önskar kan även åka över till Helsingör för att få danskt gemyt. Vi bor som vanligt centralt i Helsingborg, i närheten av hamnen. Inte långt ifrån börjar strandpromenaden där man kan flanera och titta på alla båtar i småbåtshamnen eller sätta sig på något av caféerna.

 • Dag 1

  Vi avreser från hemorten på morgonen, i närheten av Växjö får vi busskaffe och smörgås. Vi fortsätter mot Helsingborg och Radisson Blu Metropol Hotel dit vi beräknas anlända runt kl. 13.00. Kanske kan vi få
  våra rum redan nu, annars ställer vi in bagaget i receptionen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

 • Dag 2

  Efter en god frukost har vi hela dagen på egen hand. Helsingborg och Helsingör har många trevliga butiker, caféer och restauranger eller varför inte ta tåget ner till Köpenhamn. Under resan till våren kanske det passar att åka till Sofiero när rhododendron blommar. Till kvällen är det trevligt att ”tura” med båten som går över sundet (bör förbokas på telnr. 042-18 61 30 eller på www.scandlines.se)

 • Dag 3

  Idag kan vi ta en sovmorgon innan det är dags för frukost. Vi avreser från hotellet kl. 11.00 och kommer att stanna i Ljungby lagom till lunch. Hemkomst till Västervik beräknas till kl. 17.00.