logo
Skriv ut

Hamburg

Hamburg sjuder av liv och framtidstro. De slingrande kanalerna mellan sjön Alster och floden Elbe har gjort att här finns mer än 2200 broar och staden kan väl anses vara ”Norra Europas Venedig”. Hamnen blomstrar och du kan få se fartyg glida rakt in i hjärtat av staden. I den gamla hamnen ”Speicherstadt” finns orientmattor, kryddor, kaffe, Miniatur Wunderland och vacker tegelarkitektur. På denna kryssning får ni förutom 2 nätter ombord på TT-Lines fartyg, en heldag i Tyskland med shoppingstopp på Citti i Lübeck samt en givande rundtur och egen tid i Hamburg. Willkommen!

 • Dag 1

  Bussen avgår från hemorten vid lunchtid, efter en kafferast under vägen kommer vi till Trelleborg ca kl. 19.00. Här stiger vi ombord på TT-Lines färja m/s Nils Holgersson och inkvarterar oss i hytterna. Kl. 20.00 serveras middagsbuffé inkl. öl/vin i fartygets restaurang. Kl. 22.00 avgår färjan söderut medan vi njuter av en god natts sömn.

 • Dag 2

  Vi börjar morgonen med en härlig sjöfrukost och kl 07.30 är vi på tysk mark. Vi färdas med bussen till varuhuset Citti Grossmarkt i utkanten av Lübeck, här gör vi ett stopp på två timmar. Därefter fortsätter vi de sex snabba Autobahnmilen till världsstaden Hamburg och här börjar vi med en givande stadsrundtur tillsammans med vår svensktalande guide. Efter vår rundtur äter vi lunch på Deichgraf innan vi får några timmar
  att på egen hand upptäcka Hamburg. Shoppa t.ex. på Mönckebergsstrasse eller besök det vackra och praktfulla rådhuset. Sen eftermiddag träffas vi åter vid bussen och påbörjar återresan till Travemünde och vår färja. Väl ombord avnjuter vi kvällens middagsbuffé inkl. öl/vin. Färjan avgår kl. 22.00.

 • Dag 3

  Efter frukost är det dags att packa ihop i hytten och lämna båten för den här gången. Kl. 07.30 lägger båten till vid kajen och vi beger oss hemåt. Efter ett stopp längs med vägen beräknas vi vara åter i Västervik ca kl. 14.30.