logo
Skriv ut

Freimarkt i Bremen

4 miljoner besökare varje år kan inte ha fel. Den årliga marknaden på Bürgerweide varje höst är verkligen något speciellt! Bremenborna kallar den sin 5:e årstid. Under Freimarkt blandas 50 åkattraktioner och 300 utställare med dofter av bl.a. brända mandlar, friterade munkar och kryddiga drycker. Följ med oss på en riktig folkfest i denna mysiga gamla Hansastad.

Dag 1

Vi stannar i Älmhult för kaffe och smörgås och fortsätter sedan över Öresundsbron in i Danmark och vidare ner till Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Här kan man äta en god lunch. På väg mot vårt Radisson Blu Hotel i Bremen stannar vi för en bussfika. Vi äter middag tillsammans på hotellet. (85 mil)

Dag 2

Vi börjar dagen med en 2 timmar guidad rundtur i Bremen, dels med buss, dels till fots. Därefter har vi tid att på egen hand strosa runt i denna mysiga stad. Kanske ett besök på Böttcherstrasse, vandra i de fina Schnoorkvarteren med alla små gamla hus, caféer och restauranger eller promenera på vallen och ta en fika i den enda kvarvarande väderkvarnen? På kvällen är det hög stämning på festivalområdet och det finns många öltält och karuseller att välja mellan!

Dag 3

Efter en härlig frukost är det åter dags att ge sig ut i folkvimlet för att fortsätta utforska och njuta av allt som staden har att erbjuda. Efter museer, shopping och marknad kanske en kall, god öl står högt på din lista?

Dag 4

Efter frukost styr vi mot Puttgarden och stannar för shopping på lämpligt ställe. På färjan över till Rödby passar det bra att äta lunch. Vår färd fortsätter upp genom Danmark och tillbaka i Sverige kommer vi att stanna för en längre rast och den som vill kan äta middag. Under sen kväll når vi åter våra hemorter. (85 mil)